BCR PENSII în comunitate

Ne-am propus să susținem comunitatea prin proiecte cu impact pe termen lung care să-i ofere confort și siguranță.

BCR PENSII, SAFPP S.A. face parte din grupul financiar BCR, iar solidaritatea socială face parte din nucleul de valori al modelului de business al Grupului BCR - Erste, model pe care dorim să-l ducem mai departe și prin BCR PENSII.

Administrarea fondurilor de pensii private reprezintă pentru noi un parteneriat pe termen lung între companie şi membrii comunității în cadrul căreia ne desfăşurăm activitatea pentru o creștere sustenabilă reală. În vederea susținerii acestei colaborări, și cu gândul de a susține generațiile viitoare, ne-am propus să susținem comunitatea prin proiecte cu impact pe termen lung care să-i ofere confort și siguranță. De aceea, suntem interesați să dezvoltăm proiecte comunitare în special în următoarele domenii.

Campania este un proiect cu caracter social, cu scopul declarat de ajutorare a copiilor orfani sau abandonați din tabăra din Valea Screzii, comuna Posești, judetul Prahova, prin strângere de fonduri, colectare de haine, încălțăminte și alimente de bază.

Prima etapă a avut loc sâmbătă, 28 mai 2011. Acțiunea în sine a vizat strângerea de fonduri, donații în bani, alimente, haine, încălțăminte sau diverse obiecte casnice, dar și petrecerea timpului cu copiii din tabăra de la Valea Screzii.

Suma adunată prin eforturile angajaților BCR PENSII (3.295 RON) a fost dublată de BCR și depusă în contul asociației Pro-Vita. Organizația face parte din mișcarea internațională pentru salvarea vieții, Pro-Life.

Pe lângă donații și bani, copiii au nevoie și de atenție, iubire și afecțiune, iar povestea acestor copii a sensibilizat Echipa BCR PENSII.  Din dorinta de a le oferi o zi deosebită la final de săptămână, a fost demarat proiectul de ajutorare sub stindardul „Fii mamă și tată pentru o zi".

Copiii au râs în hohote la vizionarea filmului animat „Bolt" la cinematograful 3D Patria din Ploiești, au mâncat floricele din porumb, au savurat o pizza într-un restaurant din oraș, iar apoi s-au delectat cu o înghețată la o terasă din Ploiești.

Unii copii au păstrat jumătate de pizza și pentru mămicile lor, rămase în plasament, unii nu își mai dezlipeau ochii de la televizor în timp ce mâncau, iar alții pur și simplu nu mai voiau să plece de la terasă. Totul s-a petrecut sub supravegherea și prin implicarea angajaților BCR PENSII.

Având în vedere succesul acestei acțiuni, fie că va fi vorba de strângere de fonduri sau donații în haine, jucării, alimente și cărți, angajații BCR PENSII speră să atragă cât mai mulți parteneri pe viitor în astfel de campanii.

În anul 2012 BCR PENSII a devenit partenerul Fundației Principesa Margareta a României, prin susținerea proiectului Niciodată Singur - voluntari aproape de vârstnici.

Din acest an BCR PENSII contribuie la derularea acestui program, atât ca sponsor precum și prin implicarea activă a voluntarilor BCR PENSII în desfășurarea activităților din cadrul proiectului.

Programul Niciodată Singur are ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale vârstnicilor, prin stimularea solidarității intergeneraționale și prin susținere materială. Proiectul dorește de asemenea să ofere un model altor organizații și institutii publice locale care doresc să găsească soluții la problemele cu care se confruntă vârstnicii.

În cadrul proiectului Niciodată Singur sunt identificați, selectați, instruiți și motivați voluntari care doresc să ofere în fiecare săptămână câteva ore din timpul lor unor vârstnici singuri, imobilizați la domiciliu sau izolați în case de bătrâni. Implicarea activă a voluntarilor, prieteniile frumoase ce se leagă între persoane aparent atât de diferite, au potentialul de a schimba mentalități, de a crea continuitate, înțelegere și respect între generații, de a construi o comunitate mai puternică.

Circuitul "BCR Tenis 10" este deschis tuturor copiilor cu vârsta de până la zece ani. BCR PENSII se implică activ în viața socială a comunității, stimulând practicarea sportului în rândul copiilor, contribuind astfel la dezvoltarea unui stil de viață sănătos în rândul acestora.

BCR PENSII este sponsor al circuitului "BCR Tenis 10", circuit în cadrul căruia s-a stabilit pentru sezonul 2010, un calendar de 34 de turnee organizate de Media Production Group și title sponsor al turneului "Cupa BCR PENSII" ce a avut loc la în data de 18.09.2010, la Brașov găzduit de clubul Dinamo Brașov.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul oficial al circuitului www.tenis10.ro.

Maratonul Internațional București, ediția 2010

În data de 17 octombrie 2010, ora 9.30 a avut loc, în zona Pieței Constituției, a treia ediție a Maratonului Internațional București. În ciuda timpului nefavorabil maratonul a reușit să strângă la start aproximativ 5000 de participanți.

Maratonul Internațional București se asociază anual cu programe sociale și ecologice. De această dată printre acțiunile susținute sunt cele umanitare derulate de Hospice Casa Speranței și cele ecologice derulate de Viitor Plus prin programul "Adoptă un copac".

Printre cei 5000 de participanți ce au luat startul la Maratonul International București a fost și echipa BCR PENSII, care a participat la cursa corporate - alergarea maratonului de stafeta 4X10 Km. Echipa, alcătuită din Ciprian Muraru, Bogdan Antonescu, împreună cu alți doi voluntari a reușit să ocupe onorabilul loc 30 din 101 echipe înscrise în competiție.

Felicitări tuturor celor care s-au înscris în competiție!

În data de 18 mai 2014 a avut loc, în zona Pieței Constituției, a treia ediție a SemiMaratonului Internațional București. Echipa BCR PENSII a alergat alături de colegii din BCR la SemiMaratonul International București pentru o cauză nobilă.

Fiecare alergător înscris a însemnat o donație din partea BCR către Hospice Casa Speranței, iar banii vor fi folosiți pentru îngrijirea oferită gratuit pacienților bolnavi de cancer din București, Brasov, Făgaraș și Zărnești.

Din partea BCR PENSII au alergat:

  • Semimaraton - 21.097 km/persoană: Ciprian Muraru și Cristian Solomon
  • Stafets - 4 coechipieri x 5.27km: Gabriela Ionescu, George Marica, Adrian Dudu și Simona Olaru.

 

HOSPICE Casa Speranței este cea mai mare fundație medicală din România și oferă îngrijire paliativă gratuită bolnavilor care suferă de afecțiuni limitatoare de viață.

Felicitări tuturor celor care s-au înscris în competiție și le mulțumim colegilor noștri pentru implicarea lor în această cauză!

Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, BCR PENSII a plantat în comuna Drăgănești-Vlasca 800 de puieți de stejar.

BCR PENSII a demarat parteneriatul cu ViitorPlus, prin susținerea proiectului "Adoptă un copac" al organizației, atât din punct de vedere financiar, cât și prin implicarea voluntarilor BCR PENSII.„Adoptă un copac!" este primul proiect al ViitorPlus în care s-a implicat BCR PENSII și care are ca scop împădurirea de terenuri agricole degradate din România.

ViitorPlus este o organizație care implementează proiecte de dezvoltare durabilă, în parteneriat cu indivizi, organizații și comunitate.

Prin implicarea în acest proiect, BCR PENSII a adoptat 1200 de puieti și a contribuit prin munca a aproximativ 40 de voluntari entuziaști, angajați BCR PENSII și BCR, ce au dorit să se implice în acest proiect, la plantarea a 800 de puieti de stejar în comuna Drăgănești-Vlasca din județul Teleorman.