BVB a premiat BCR Pensii cu trofeul „Cel mai performant fond de pensii private Pilon II”

BCR Pensii a primit trofeul „Cel mai performant fond de pensii private Pilon II” în cadrul Galei Aniversare BVB 25 ANI din 21 iulie 2020. Evenimentul recunoaște public munca și eforturile profesioniștilor în domeniu, care au excelat în timpul anului bursier 2019.  

Premiul oferit de Bursa de Valori București  vine în urma analizei performanței investiționale pe care fondurile de pensii private Pilon II au înregistrat-o în ultimii 10 ani. Astfel, Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (FPAP BCR)  a primit trofeul  „Cel mai performant fond de pensii private Pilon II” pentru perioada 2009 – 2019.

“Acest premiu ne onorează și ne motivează să depunem mereu toate eforturile ca să obținem pentru participanții noștri rezultate excelente având în vedere situația piețelor internaționale“, a declarat Radu Crăciun, Director General și Președinte Directorat BCR Pensii.

De altfel, chiar și în contextul crizei financiare declanșate de epidemia Covid, FPAP BCR a înregistrat la 30.06.2020 o creștere de 0,45% a VUAN-ului (Valoarea unității de activ net) comparativ cu 31.12.2019. Mai mult, FPAP BCR  a avut un randament pozitiv, ceea ce face ca performanța anualizată (media anuală) pe ultimii 5 ani să fie de +4.98%.

Și chiar dacă performanța trecută nu este o garanție a performanței viitoare, Mugur Popescu, Directorul de Investiții al BCR Pensii declară că „dacă un administrator are o performanță foarte bună în mod consecvent, o perioadă îndelungată de timp, așa cum am avut noi, cei care privesc din afară vor realiza că de fapt nu este vorba doar de noroc, ci de mult mai mult: alocări strategice și tactici bine fundamentate, alegerea selectivă a emitenților, calitatea managementului riscului, procese bine puse la punct și așa mai departe.”

Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (Pilonul II) este administrat de BCR Pensii, S.A.F.P.P.S.A. www.pensiibcr.ro

Gânduri bune,

Echipa BCR Pensii