BCR Pensii a primit trofeul „Cel mai performant fond de pensii private Pilon II”!

Premiul „Cel mai performant fond de pensii private Pilon II” a fost acordat Fondului de Pensii Administrat Privat BCR (FPAP BCR) în cadrul evenimentului „Performerii anului 2020. Premiile pieței de capital” organizat de Bursa de Valori București (BVB)  în data de 25 februarie 2021. Festivitatea premiază succesele înregistrate în anul 2020 și contribuția majoră la dezvoltarea pieței de capital locale.

Trofeul, oferit de BVB  pentru al 2-lea an consecutiv, sosește în urma analizei performanței investiționale pe care fondurile de pensii private Pilon II au înregistrat-o în ultimii 10 ani și și reprezintă recunoașterea performanței deosebite pe care fondul administrat de BCR Pensii a avut-o în raport cu evoluția piețelor financiare. Astfel, Fondul de Pensii Administrat Privat BCR a fost desemnat  „Cel mai performant fond de pensii private Pilon II” pentru perioada decembrie 2010 – decembrie 2020.

“Ne bucurăm să primim pentru a 2-a oară această distincție, mai ales că 2020 a fost un an diferit, plin de provocări, în care a trebuit să ne reinventăm și să regândim politica de investiții pentru a ne adapta noilor realități socio-economice generate de pandemie. Îî mulțumim lui Mugur Popescu, Director Investiții BCR Pensii, care împreună cu echipa sa de profesioniști, depune toate eforturile pentru a le obține participanților noștri rezultate excelente având în vedere situația piețelor financiare“, a declarat Radu Crăciun, Director General și Președinte Directorat BCR Pensii.

Și chiar dacă performanța trecută nu este o garanție a performanței viitoare, dacă un administrator are o performanță foarte bună în mod consecvent, o perioadă îndelungată de timp, cei care privesc din afară vor realiza că de fapt nu este vorba doar de noroc, ci de mult mai mult: alocări strategice și tactici bine fundamentate, alegerea selectivă a emitenților, calitatea managementului riscului, procese bine puse la punct.

Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (Pilonul II) este administrat de BCR Pensii, S.A.F.P.P.S.A. www.pensiibcr.ro

Gânduri bune,

Echipa BCR Pensii