Siguranța și sănătatea noastră, a tuturor, este principala prioritate a BCR Pensii în contextul efectelor generate de COVID-19. Astfel, în acest context, pentru perioada următoare, toată comunicarea în intern sau extern, se va realiza, în principal, prin corespondență electronică sau prin telefon. Participanții sau beneficiarii Fondului de Pensii Administrat Privat BCR și Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS sunt rugați, dacă doresc să ne contacteze, să utilizeze cu prioritate comunicarea prin email, utilizând adresa pensiibcr@bcr.ro

Suntem la dispoziția dvs. și prin:
 - Telefon la 021 9503 (în intervalul 09:00 – 17:30)
 - Fax la 021 232 40 35
 - Chat online disponibil pe www.pensiibcr.ro

Iar prin contul online gratuit 24 Pensie puteți afla în orice moment valoarea sumelor acumulate în contul de pensie privată, istoricul contribuțiilor lunare precum și rezultatele investiționale ale fondului dvs. de pensie privată.

Vă mulțumim și  suntem optimiști că vom trece cu bine peste această perioadă.

Echipa BCR Pensii

Ce taxe și comisioane trebuie să suport din suma cuvenită?

Comisionul de administrare al FPAP BCR prevăzut de prospectul schemei de pensii este constituit din:

  • Un comision de 0,5% din valoarea contribuțiilor, perceput înainte de convertirea acestora în unităţi de fond.
  • Un comision de maxim 0,07% pe lună* din activul net total al fondului de pensii administrat privat, calculat în funcție de rata de rentabilitate a fondului și de rata inflației.

* Comisionul va fi 0,02% pe lună dacă rata de rentabilitate a fondului este sub nivelul ratei inflaţiei;  0,03% pe lună dacă rata de rentabilitate a fondului este cu până la un punct procentual peste rata inflaţiei; 0,04% pe lună dacă rata de rentabilitate a fondului este cu până la 2 puncte procentuale peste rata inflaţiei; 0,05% pe lună dacă rata de rentabilitate a fondului este cu până la 3 puncte procentuale peste rata inflaţiei, 0,06% pe lună dacă rata de rentabilitate a fondului este cu până la 4 puncte procentuale peste rata inflaţiei; 0,07% pe lună dacă rata de rentabilitate a fondului este peste 4 puncte procentuale peste rata inflaţiei.

Penalităţi de transfer:

  • 5% din activul personal net, perceput numai dacă transferul la un alt fond are loc în primii 2 ani de la data aderării / repartizării aleatorii la fond.

Poți consulta oricând taxele și comisioanele în Prospectul schemei de pensii, disponibil aici.

Impozit:

  • Conform Codului Fiscal, venturile din pensii ce depășesc 2.000 lei sunt impozitate. De exemplu, în cazul unui venit din pensie de 2.000 lei, nu se plătește impozit. În cazul unui venit din pensie de 2.500 lei, se impozitează cu 10% doar 500 lei;

Participanții care au activul acumulat mai mare de 2.000 lei pot opta și pentru varianta de plată eșalonata (în mai multe tranșe lunare). De exemplu, în cazul plății eșalonate, o tranșă lunară care nu depășeste 2.000 lei nu se impozitează.

Participanții/beneficiarii pot fi scutiți de la plata impozitului, conform prevederilor Codului Fiscal, dacă dețin și prezintă un certificat de încadrare în grad de handicap, grav sau accentuat, eliberat de comisiile teritoriale de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Taxe și comisioanele de transfer:

  • transferul bancar va fi comisionat cu aproximativ 4 lei, în funcție de valoarea transferată și banca la care este deschis contul;
  • mandatul poștal va fi comisionat cu sume cuprinse între 5 lei și maxim 15 lei + 1% din suma transferată, în funcție de valoarea sumei transferate. Pentru mai multe detalii despre comisioanele poştale, vă rugăm să accesați site-ul www.posta-romana.ro.