Siguranța și sănătatea noastră, a tuturor, este principala prioritate a BCR Pensii în contextul efectelor generate de COVID-19. Astfel, în acest context, pentru perioada următoare, toată comunicarea în intern sau extern, se va realiza, în principal, prin corespondență electronică sau prin telefon. Participanții sau beneficiarii Fondului de Pensii Administrat Privat BCR și Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS sunt rugați, dacă doresc să ne contacteze, să utilizeze cu prioritate comunicarea prin email, utilizând adresa pensiibcr@bcr.ro

Suntem la dispoziția dvs. și prin:
 - Telefon la 021 9503 (în intervalul 09:00 – 17:30)
 - Fax la 021 232 40 35
 - Chat online disponibil pe www.pensiibcr.ro

Iar prin contul online gratuit 24 Pensie puteți afla în orice moment valoarea sumelor acumulate în contul de pensie privată, istoricul contribuțiilor lunare precum și rezultatele investiționale ale fondului dvs. de pensie privată.

Vă mulțumim și  suntem optimiști că vom trece cu bine peste această perioadă.

Echipa BCR Pensii

Cum pot deveni participant la Fondul de Pensii Administrat Privat BCR?

Simplu! Ia-ți actul de identitate, intră în cea mai apropiată unitate BCR și ia legătura cu unul dintre agenții noștri de marketing autorizați. 

Pentru a deveni participant la un fond de pensii administrat privat trebuie să ai până în 35 de ani (participarea este opțională pentru cei cu vârsta între 35 și 45 de ani) și să contribui la sistemul public de pensii. Poți să îți alegi fondul în termen de 4 luni de la prima angajare sau de la luarea în evidență în sistemul asigurărilor sociale (dacă nu ai un loc de muncă, dar primești ajutor de somaj, poți să aderi la un fond de pensii obligatorii). Dacă nu alegi fondul la care vrei să participi în primele 4 luni, atunci vei fi repartizat aleatoriu către unul din fondurile existente în piață.

Vei semna un act individual de aderare iar apoi, lună de lună, un anumit procent din contribuțiile tale sociale (în prezent 3.75%) va fi  virat de către instituțiile de evidență în contul tău individual de pensie administrată privat.

Atenție, dacă nu optezi singur pentru un fond de pensii administrat privat din piață în termen de maxim 4 luni de la prima angajare, atunci vei fi distribuit aleatoriu către un fond oarecare, conform legislației în vigoare.