Ajută-ți angajații să beneficieze imediat de avantajele fiscale ale pensiei facultative.

Acum e simplu să te implici in viitorul lor

Angajații tăi contribuie lună de lună la un fond de pensii facultative? Felicitări, compania ta are niște oameni responsabili, cu obiceiuri financiare sănătoase și preocupați de viitorul lor.

Vrei să le dai și tu o mână de ajutor?  Acum e foarte simplu și cu eforturi minime pentru companie: poți face tu plata contribuțiilor lunare la pensia lor facultativă, prin aplicarea deducerilor fiscale la calculul salariului angajaților tăi. Adică exact ce făceai și până acum, numai că, pe lângă asigurări sociale și alte taxe, vei mai lua în calcul și contribuția lor la pensia facultativă.

Pentru tine efortul nu este foarte mare, dar pentru ei avantajul este de pâna la 180 lei/an, bani care ramân în buzunarul lor! Și asta pentru că îi ajuți să beneficieze imediat de avantajele deductibilității fiscale (prevăzute de Codului Fiscal în vigoare) și să plătească un impozit mai mic. Cu siguranță vor aprecia implicarea ta!

Cum funcționează deductibilitatea fiscală

Iată un exemplu care te va ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează deductibilitatea fiscală și de ce este important să îi ajuți tu să facă plata contribuției lunare.

Luăm în calcul următoarele date:

  • Un participant cu venit salarial impozabil înainte de aplicarea impozitului pe venit de 2000 lei:
  • Impozit pe venitul din salarii de 10%
  • Contribuția lunară la pensia facultativă individuală a salariatului este de 150 lei / lună
  • Calculul s-a efectuat la un curs EUR estimat de 4.5 LEI.

Beneficiile pensiei facultative

Vrei să-i ajuți și mai mult? Atunci poți să contribui și tu la contul lor individual de pensie facultativă oferindu-le o sumă lunară sub formă de beneficiu extra-salarial. Mai ales că pentru companie este o soluție mult mai avantajoasă de motivare și fidelizare a angajaților decât o clasică marire de salariu. În plus, este la fel de simplu de accesat ca atunci când vrei să le oferi, de exemplu, o ofertă pentru un abonament sportiv!

Alegând să le oferi salariaților tăi beneficiul extra-salarial sub forma pensiei facultative aveți cu toții de câștigat:

  • Atât compania, cât și angajații, beneficiază imediat de avantajele deductibilității fiscale, în limita a 400 EUR/an per angajat (conform Codului Fiscal în vigoare)*.
  • Angajații vor aprecia cu siguranță grija și implicarea ta pentru viitorul lor. Iar angajații mulțumiți sunt mai productivi și mai valoroși pentru companie.
  • Procedura este simplă, ușoară și rapid de implementat.
  • Ai satisfacția că poți schimba în bine viitorul angajaților, investind în bunăstarea lor la vârsta pensionării (la care puțini se gândesc din timp) și în deprinderea unor obiceiuri financiare sănătoase

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS este soluția potrivită pentru tine și pentru angajații tăi!

* Conform prevederilor fiscale actuale, contribuţia angajatorului la pensia facultativă a angajaților săi este scutită de la plata contribuţiilor sociale obligatorii în limita a 400 de euro pe an per angajat şi integral deductibilă la calculul impozitului pe profit, indiferent de sumă. De asemenea, contribuția angajatului la pensia facultativă este dedusă din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, în limita a 400 euro pe an, la data efectuării plății.