Vrei să ai un venit suplimentar în viitor și un avantaj fiscal imediat?

Alege pensia facultativă BCR PLUS și plătește contribuțiile prin intermediul angajatorului tău

Știai că pensia facultativă BCR PLUS te ajută să beneficiezi imediat de un avantaj fiscal? Astfel, poți acumula un venit suplimentar pentru anii pensionării, în timp ce chiar acum poți plăti un impozit mai mic.

Beneficii

Tot ce trebuie să faci este să efectuezi plata contribuției tale lunare prin intermediul angajatorului, și nu să o plătești tu direct prin Standing Order sau ordin de plată. Pentru angajator efortul este destul de redus, deoarece el oricum calculează și reține toate taxele aferente salariilor, iar tu ai urmatoarele avantaje:

  • În limita unei contribuții de maxim 400 EUR / an, poți plăti imediat un impozit pe venitul din salariu mai mic (conform prevederilor Codului Fiscal în vigoare)*
  • Scapi de grija plății lunare a contribuției
  • Cu cât contribuția lunară este mai mare (raportat la contribuția minimă de 35 lei / lună la BCR Plus), cu atât avantajul tău fiscal este mai mare (în limita celor 400 EUR / an*) și în contul tău individual de pensie se acumulează mai mulți bani
  • Poți fructifica la maxim avantajul fiscal alegând contribuția optimă de 150 lei / lună
  • Poți acumula chiar și mai mulți bani în contul tău individual de pensie dacă și angajatorul contribuie, la rândul său, la pensia ta facultativă sub formă de beneficiu extrasalarial.

* Conform prevederilor fiscale actuale, contribuția ta la pensia facultativă este dedusă din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, în limita a 400 euro pe an, la data efectuării plății.

 

Atenție, deductibilitatea fiscală se poate opera numai de către angajator, deoarece el este cel care calculează și reține impozitul pe venitul din salariu. Dacă alegi să faci singur plata contribuției lunare (prin ordin de plată, Standing Order etc), atunci trebuie să știi că nu vei putea beneficia de avantajele fiscale.

Cum funcționează deductibilitatea fiscală

Iată un exemplu care te va ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează deductibilitatea fiscală și de ce este important să plătești contribuția lunară prin intermediul angajatorului.

Luăm în calcul următoarele date:

  • Un participant cu venit salarial impozabil înainte de aplicarea impozitului pe venit de 2000 lei:
  • Impozit pe venitul din salarii de 10%
  • Contribuția lunară la pensia facultativă individuală a salariatului este de 150 lei/lună
  • Calculul s-a efectuat la un curs EUR estimat de 4.5 LEI.

Așa că, plătește contribuția lunară la pensia ta facultativă BCR PLUS prin intermediul angajatorului și poți economisi până la 288 lei/an profitând de avantajele deductibilității fiscale.

Nu ai înca o pensie facultativă? Aplică aici și poți strânge bani albi pentru zile negre, în timp ce te bucuri de avantaje fiscale imediate.