Pensia facultativă pentru angajator

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS este soluția potrivită pentru tine și pentru angajații tăi!

  • Avantaje fiscale importante
  • Motivarea salariaților

Poate te întrebi de ce ar fi în interesul tău să ai o cheltuială suplimentară contribuind la pensia facultativă a angajaților tăi? Ei bine, facând acest lucru îți poți motiva și fideliza salariații, în timp ce ai numai de câștigat: pentru companie, contribuțiile la pensia facultativă a angajaților sunt mai avantajoase și mai puțin costisitoare decât alte beneficii financiare clasice, cum ar fi, de exemplu, o mărire de salariu.

Conform prevederilor fiscale actuale, contribuţia angajatorului la pensia facultativă a angajaților săi este scutită de la plata contribuţiilor sociale obligatorii în limita a 400 de euro pe an per angajat şi integral deductibilă la calculul impozitului pe profit, indiferent de sumă.

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS este un fond de pensii cu grad de risc mediu. Astfel incât, pentru a proteja cât mai bine economiile și viitorul participanților, portofoliul de investiții este diversificat, cea mai mare parte a banilor fiind investită în active cu risc mediu sau scăzut.

Schimbă în bine viitorul companiei și al angajaților tăi cu Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS!

Beneficii

  • Soluție modernă și competitivă de motivare și fidelizare a angajaților, care vor aprecia cu siguranță grija ta pentru viitorul lor
  • Metodă simplă și rapid de implementat: plata contribuției se face printr-un singur ordin de plată pentru toți angajații, împreună cu lista de viramente conținând informațiile de plată detaliate ale angajaților. Contribuția poate fi reținută și virată odată cu plata contribuțiilor la asigurările sociale.
  • Avantajele fiscale deosebit de importante: compania economisește taxe suplimentare pe care le-ar fi plătit oferind o mărire de salariu. Astfel, pentru o contribuție în limita a 400 eur/an per angajat, compania beneficiază atât de deducerea de la calculul impozitului pe profit, cât și de scutirea de la plata contribuției asiguratorii pentru munca aferentă salariilor.
Calculează impactul deducerii fiscale raportat la numărul total al angajaților, accesând Simulatorul

Contribuții

Angajații tăi care au semnat un act individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS trebuie să îți pună la dispoziție o copie a acestuia, tu urmând să virezi lunar contribuția înscrisă în actul individual de aderare, în baza unui singur ordin de plată pentru toți angajații tăi. Simplu, eficient și fără timp irosit. Astfel, vei completa o singură listă de viramente, conform acestui model.

Vei transmite apoi lista de viramente, semnată și ștampilată, către BCR PENSII,  prin e-mail la adresa pensiibcr@bcr.ro, fax la 021.232.40.35 sau poștă la adresa Calea Victoriei nr. 15, etaj 3, podium, aripa sud - sud est, sector 3, București.

Plata contribuției se va efectua lunar în contul colector deschis la banca BRD GSG, cod IBAN: RO53BRDE450SV23245054500.

Tranzacții

Contribuţia la pensia facultativă poate fi majorată oricând!

Contribuția minimă la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS este de 35 de lei lunar, sau poți opta să le acorzi angajaților tăi o contribuție optimă* din punct de vedere fiscal de aproximativ 150 lei pe lună. Cu alte cuvinte, poți adapta valoarea contribuției la situația financiară a companiei, oricând, precum și la nevoile acesteia de motivare, fidelizare sau retenție a angajaților.

Cu cât contribuția la pensia facultativă a angajaților tăi este mai mare, cu atât vor economisi mai mult pentru pensia lor și se vor bucura de stabilitate financiară la pensie. Contribuția totală a angajatului și a angajatorului nu poate fi mai mare de 15% din salariul lunar brut al angajatului.

Totodată, plata contribuţiei la pensia facultativă poate fi încetată oricând.

Dacă cumva traversezi o perioadă mai dificilă și compania ta nu mai poate acorda acest beneficiu, poți alege să suspenzi contribuția în orice moment, cu certitudinea că o poți relua oricând. Această decizie nu va afecta activele angajaților, acestea fiind investite în continuare. În plus, angajații tăi au opțiunea de a relua plata și de a contribui singuri la Fond.

În cazul în care unul dintre angajați pleacă, tu vei opri plata contribuției, iar banii economisiți vor rămâne ai angajatului, conform Legii.

Drept urmare, pentru a relua sau suspenda plata pentru angajații tăi, trebuie doar să ne informezi cu privire la modificarea solicitată, printr-o cerere pe care ne-o poți trimite prin e-mail la adresa pensiibcr@bcr.ro, prin fax la 021.232.40.35 sau prin poștă la adresa Calea Victoriei nr. 15, etaj 3, podium, aripa sud - sud est, sector 3, București.

*contribuţia angajatorului în limita a 400 de euro pe an per angajat la pensia facultativă a angajaților este scutită în totalitate de la contribuției asiguratorii pentru munca, iar la calculul impozitului pe profit această contribuție este integral deductibilă, indiferent de sumă.

Comisioane

Comisionul de administrare este alcătuit din:

  • procent de 3% (valabil începând de la data de 01.01.2017), aplicat la contribuţiile brute plătite de către participant, înainte de convertirea acestora în unităţi de fond şi
  • un procent de 0.1667%/lună din activul net total al Fondului (procent valabil începând de la data de 01.09.2016).

În situația în care angajatul va dori să se transfere la alt administrator mai devreme de 2 ani de la aderarea la fond, va avea de plătit o penalitate de transfer de 5% din valoarea activului personal.

Află informații detaliate cu privire la comisioanele descrise mai sus, precum și la celelalte comisioane aplicabile, în Prospectul Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS.

Cum devin angajații tăi participanți?

Singurul act pe care îl vor avea de completat angajaţii tăi este actul de aderare. Apoi este necesar ca aceştia să-ţi transmită o copie a actului de aderare semnat pentru efectuarea plăţiilor și ulterior va trebui să plătești prima contribuție la data înscrisă pe actul de aderare.

Ulterior, vei efectua plata lunar, pentru toţi angajații tăi, la data înscrisă în actul de aderare.

Doar atât, iar angajaţii tăi se vor putea bucura de o bătrâneţe mai liniştită. În plus, aceștia pot contribui şi ei la pensia facultativă, din resursele financiare proprii, alături de companie.